Wandelclub Develhof Wandelclub Develhof

We wandelen elke woensdagavond om 19:00 uur vanaf de Develhof. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom. Regent het, dan gaat het wandelen niet door.

Maria Marijnissen
 
Zomeropening 2019 Zomeropening 2019
Veel activiteiten stoppen in de zomer,daarom willen wij weer een zomeropening in de Develhof realiseren net als vorig jaar.  

De eerste middag is op dinsdagmiddag 9 juli en wekelijks in de maanden juli en augustus zal de kerk open zijn vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur, voor een gezellig praatje, alles onder het genot van een kopje koffie of thee. 
De middagen zijn voor iedereen jong of oud, gemeentelid of geen gemeente-lid. 

We hopen net als vorig jaar op een grote opkomst. 
U komt toch ook?
 
Datum Activiteit
9-jul Fotolijstje maken
16-jul Stenen beschilderen
23-jul Wollen ballen vilten (mits de temperatuur het toelaat, anders een tekentechniek als gezelschapsspel).
30-jul Bingo
6-aug Boetseren met Leen
13-aug Kwekkepot i.c.m. spel
20-aug Theeblaadje maken
27-aug Zingen en afsluiting van de zomeropening


Door omstandigheden kan het zijn dat een genoemde activiteit op een andere datum plaatsvind.

Namens de pastorale ouderlingen, 
Jacomien Verschoor, Annelies Bakker en Corrie Hekman

 
 
Bouwstenen voor je geloof Bouwstenen voor je geloofToerusting voor alle gemeenteleden

Vindt je het ook zo lastig om jegeloof onder woorden te brengen. ‘Ik geloof wel, maar hoe zit het eigenlijk precies?’ Wat is eigenlijk de plaats van geloof in je eigen leven: ‘Wat is de kern van het christelijk geloof? Waarom geloof ik wat ik geloof?’ Met die vragen willen we bezig zijn op de cursus Bouwstenen voor je geloof. De onderwerpen gaan o.a. over
 
 • het gebed
 • geloofszekerheid
 • de Bijbel vroeger en nu
 • de betrouwbaarheid en inspiratie van de Bijbel
 • het werk van de heilige Geest
 • de betekenis van Jezus
 • ons persoonlijk getuigenis
 • de gemeente
 • God dienen met de gaven die je hebt etc.

De cursus is veelkleurig en boeiend en al jarenlang een groot succes in het hele land. Als predikanten van Zwijndrecht zijn we enthousiast over dit samenwerkingsproject en we willen graag met u/jou aan de slag. Ook zeer geschikt voor belijdeniscathechisanten.
 
 • De cursus loopt 2 jaar en omvat 2 keer 16 lessen
 • De kosten voor cursus materiaal bedragen 40 Euro
Lees meer informatie op de site van Vorming en Toerusting (V&T). Klik daarvoor op de onderstaande knop. 
 
Develhofkoor Develhofkoor


 

Zingt u mee?

Het Develhofkoor verleent regelmatig medewerking aan kerkdiensten, bv aan Advents- en Vesperdiensten die worden gehouden in samenwerking met de andere PKN-kerken in Zwijndrecht in de verschillende kerken.

De liturgiecommissie zou het op prijs stellen als het Develhofkoor zich regelmatig laat horen, mede omdat het een activiteit van de eigen gemeente is.

Wie van zingen houdt en mee wil doen kan zich opgeven bij

Griti de Bondt, tel. 612 88 03.
 
 
Develhofsoos Develhofsoos

Deze keer ging het over het Duitse stadje Hameln. Dit ligt in Nedersaksen en is bekend vanwege het verhaal over de rattenvanger. In Hameln weten ze precies waar het hemelrijk is.
Das Himmelreich? Als je ernaar vraagt wijzen ze de weg die je moet lopen, en warempel, je komt in een straat met leuke vakwerkhuizen. ‘Himmelreich’ staat er op het straatnaambordje. Het Hemelrijk. Aan de overkant van die straat is een ander bordje aan de gevel te zien, daar staat op Einfahrt freihalten! Inrit vrijhouden. Daar kan je best even bij stilstaan. Het hemelrijk….Inrit vrijhouden. In Jezus dagen werd die weg naar het rijk van God onbehoorlijk geblokkeerd. Door wie? Door goddelozen? Nee, door ‘vrome ’schriftgeleerden. Ze legden anderen lasten op die ze zelf niet eens konden dragen. Ze maakten het de mensen zo moeilijk mogelijk om tot het hemelrijk te komen. Maar dan komt Jezus. Hij doet de deur naar het hemelrijk wagenwijd open! ‘Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijt, ik zal u rust geven!’ Jezus neemt voor ons dat loodzware kruis op zich en draagt het de wereld uit. Inrit vrijhouden. Weet u waar je ze de weg naar het hemelrijk kunnen vertellen? Overal waar de fluitmuziek van het evangelie te horen is. Laat niemand u wijsmaken dat de toegangsweg naar de hemel voor u is opgebroken. Wie op Jezus vertrouwt is nu al de hemelrijk. We hadden een fijne middag met elkaar.

Na een mooi lied van Joh. de Heer zijn we huiswaarts gegaan.

Ook zin om eens te komen? U bent van harte welkom,

Ans van der Harst