Develhofsoos Develhofsoos

Wij wensen u allen een goed jaar toe. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen?

Dit keer ging het over ‘Dromen’, in de Bijbel spreekt God vaak in een droom. Hij kan mensen ook nu nog in een droom iets duidelijk maken. Sommige mensen dromen nooit, die zijn zo vermoeid dat als ze hun hoofd op het kussen leggen ze meteen ‘vertrokken’ zijn. Maar wat een narigheid als je last hebt van slapeloosheid. De slaap is een gave van de Schepper, een gave die we vanzelfsprekend vinden, maar waar we Hem niet genoeg voor kunnen danken. ‘Dromen’ is een mooi thema om het nieuwe jaar mee te beginnen. Dromen over, blijven we samen? Hoe zal het met dat ene kind of kleinkind gaan? Slaat de behandeling aan? En wat zou Gods droom voor mijn leven zijn dit jaar? We kennen zijn weg met ons niet, dat hoeft ook niet. Hoe moeilijk ook, we hoeven alleen een stap in ‘geloof’ te zetten. Dat is voor de toekomst een vertrouwenskwestie.
We hadden een fijne middag met elkaar, de koffie ‘met’ smaakte weer goed.

De volgende soos is D.V. op dinsdag 29 januari. ALLEN VAN HARTE WELKOM.

Ans van der Harst

 
Develhofsoos Develhofsoos


Deze keer ging het over het Duitse stadje Hameln. Dit ligt in Nedersaksen en is bekend vanwege het verhaal over de rattenvanger. In Hameln weten ze precies waar het hemelrijk is.
Das Himmelreich? Als je ernaar vraagt wijzen ze de weg die je moet lopen, en warempel, je komt in een straat met leuke vakwerkhuizen. ‘Himmelreich’ staat er op het straatnaambordje. Het Hemelrijk. Aan de overkant van die straat is een ander bordje aan de gevel te zien, daar staat op Einfahrt freihalten! Inrit vrijhouden. Daar kan je best even bij stilstaan. Het hemelrijk….Inrit vrijhouden. In Jezus dagen werd die weg naar het rijk van God onbehoorlijk geblokkeerd. Door wie? Door goddelozen? Nee, door ‘vrome ’schriftgeleerden. Ze legden anderen lasten op die ze zelf niet eens konden dragen. Ze maakten het de mensen zo moeilijk mogelijk om tot het hemelrijk te komen. Maar dan komt Jezus. Hij doet de deur naar het hemelrijk wagenwijd open! ‘Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijt, ik zal u rust geven!’ Jezus neemt voor ons dat loodzware kruis op zich en draagt het de wereld uit. Inrit vrijhouden. Weet u waar je ze de weg naar het hemelrijk kunnen vertellen? Overal waar de fluitmuziek van het evangelie te horen is. Laat niemand u wijsmaken dat de toegangsweg naar de hemel voor u is opgebroken. Wie op Jezus vertrouwt is nu al de hemelrijk. We hadden een fijne middag met elkaar.

Na een mooi lied van Joh. de Heer zijn we huiswaarts gegaan.

Ook zin om eens te komen? U bent van harte welkom,

Ans van der Harst