Develhofsoos Develhofsoos

DEVELHOFSOOS

Een mees en een duif zaten samen op een boomtak te praten. “Weet je”, vroeg de mees aan de duif, “hoeveel een sneeuwvlok weegt?” “Minder dan niks”, antwoordde de duif. “Dát denk je maar,” zei de mees. “Ik zal je eens vertellen wat ik beleefd heb. Ik zat een keer op de tak van een boom, en het begon te sneeuwen. Uit verveling begon ik de sneeuwvlokken te tellen die op mijn tak vielen. Ik kwam tot 741.966. Maar toen de 741.967ste sneeuwvlok naar beneden viel met een gewicht van minder dan niks, zoals jij zei, duif, brak de tak af.” De mees vloog weg en liet de duif alleen achter op de tak. De duif dacht na en zei toen: “dus die ene vlok! Wat die allemaal bewerken kan!”  Zou dat ook niet voor ons mensen en het leven gelden? Misschien ontbreekt er nog maar één stem, de stem van één enkel mens om de vrede te verwezenlijken. Dat ene vlokje vrede, dat ene vleugje blijdschap, dat ene vonkje liefde, dat ene druppeltje vriendelijkheid. Na koffie met een heerlijke, door Jacqueline gebakken taart en een gezellige middag zijn we huiswaarts gegaan. We wensen de zieken van harte beterschap en hopen elkaar weer in goede gezondheid te ontmoeten. De volgende soos is D.V. dinsdag 29 januari, van 14.00-16.00 uur. Allen WELKOM.

Namens de leiding, Ans van der Harst  

 

 
strijktafel januari strijktafel januari

De Strijktafel’

Afgelopen dinsdag 22 januari was weer de eerste Strijktafel, de volgende is dinsdag 5 februari. Voor wie het nog niet weet: onder deze naam ‘De Strijktafel’ komen wij op dinsdagmorgen bij elkaar om samen te praten over wat er op dat moment speelt. Dat kan een onderwerp zijn uit de actualiteit of iets wat één van de deelnemers heeft meegemaakt, een positieve of negatieve ervaring. Ook theologische onderwerpen kunnen langskomen, maar het blijft altijd luchtig en laagdrempelig. Tijdens deze bijeenkomsten geen bijbelstudies, maar delen wat er leeft onder elkaar. U bent van harte welkom om (weer) deel te nemen aan deze gesprekken en neem gerust bekenden mee. En…tijdens de koffiepauze (ca. 10.30 uur) wordt er altijd iets lekkers geserveerd. Wij verwelkomen u graag en neem gerust iemand mee! Aanvang: dinsdag 5 februari om 10.00 uur. Plaats: de Develhof. De volgende bijeenkomst is D.V. op dinsdag 19/2.

Met vriendelijke groeten, ds. Eric Matser

 

 
Develhofsoos Develhofsoos


Deze keer ging het over het Duitse stadje Hameln. Dit ligt in Nedersaksen en is bekend vanwege het verhaal over de rattenvanger. In Hameln weten ze precies waar het hemelrijk is.
Das Himmelreich? Als je ernaar vraagt wijzen ze de weg die je moet lopen, en warempel, je komt in een straat met leuke vakwerkhuizen. ‘Himmelreich’ staat er op het straatnaambordje. Het Hemelrijk. Aan de overkant van die straat is een ander bordje aan de gevel te zien, daar staat op Einfahrt freihalten! Inrit vrijhouden. Daar kan je best even bij stilstaan. Het hemelrijk….Inrit vrijhouden. In Jezus dagen werd die weg naar het rijk van God onbehoorlijk geblokkeerd. Door wie? Door goddelozen? Nee, door ‘vrome ’schriftgeleerden. Ze legden anderen lasten op die ze zelf niet eens konden dragen. Ze maakten het de mensen zo moeilijk mogelijk om tot het hemelrijk te komen. Maar dan komt Jezus. Hij doet de deur naar het hemelrijk wagenwijd open! ‘Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijt, ik zal u rust geven!’ Jezus neemt voor ons dat loodzware kruis op zich en draagt het de wereld uit. Inrit vrijhouden. Weet u waar je ze de weg naar het hemelrijk kunnen vertellen? Overal waar de fluitmuziek van het evangelie te horen is. Laat niemand u wijsmaken dat de toegangsweg naar de hemel voor u is opgebroken. Wie op Jezus vertrouwt is nu al de hemelrijk. We hadden een fijne middag met elkaar.

Na een mooi lied van Joh. de Heer zijn we huiswaarts gegaan.

Ook zin om eens te komen? U bent van harte welkom,

Ans van der Harst