groothuisbezoek groothuisbezoek

Groothuisbezoek 2017
Evenals voorgaande jaren worden ook dit jaar weer een aantal bijeenkomsten georganiseerd onder het kopje ‘groothuisbezoek’. Het zijn gezamenlijke gespreksbijeenkomsten van gemeenteleden van de Develhof, de Open Hof Gemeente en de Lindtse Gemeente. Thema dit jaar is de beleving van het Heilig Avondmaal. Dit thema is door de synode aangereikt om het gesprek over het Heilig Avondmaal te stimuleren. Het is goed om met elkaar eens te spreken over hoe u persoonlijk het Heilig Avondmaal beleeft, wat u als goed en waardevol ervaart, maar ook wat u als minder plezierig of storend ervaart. Uw eigen beleving staat centraal. We hopen op een paar inspirerende, leerzame en sfeervolle bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst op maandag 9 oktober is al achter de rug. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 24 oktober om 20.00 uur in de Lindtse Kerk. U kunt zich opgeven bij de predikanten, via e-mail naar mw. Tine de Kievit-van Halm ( of via een briefje in de brievenbus van de Develhof of de Lindtse Kerk.

 
develhofsoos develhofsoos

DEVELHOFSOOS
Het Duitse stadje Hameln ligt in Nedersaksen en is bekend vanwege het verhaal over de rattenvanger. In Hameln weten ze precies waar het hemelrijk is.
Das Himmelreich? Als je ernaar vraagt wijzen ze de weg die je moet lopen, en warempel, je komt in een straat met leuke vakwerkhuizen. ‘Himmelreich’ staat er op het straatnaambordje. Het Hemelrijk. Aan de overkant van die straat is een ander bordje aan de gevel te zien, daar staat op Einfahrt freihalten! Inrit vrijhouden. Daar kan je best even bij stilstaan. Het hemelrijk….Inrit vrijhouden. In Jezus dagen werd die weg naar het rijk van God onbehoorlijk geblokkeerd. Door wie? Door goddelozen? Nee, door ‘vrome ’schriftgeleerden. Ze legden anderen lasten op die ze zelf niet eens konden dragen. Ze maakten het de mensen zo moeilijk mogelijk om tot het hemelrijk te komen. Maar dan komt Jezus. Hij doet de deur naar het hemelrijk wagenwijd open! ‘Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijt, ik zal u rust geven!’ Jezus neemt voor ons dat loodzware kruis op zich en draagt het de wereld uit. Inrit vrijhouden. Weet u waar je ze de weg naar het hemelrijk kunnen vertellen? Overal waar de fluitmuziek van het evangelie te horen is. Laat niemand u wijsmaken dat de toegangsweg naar de hemel voor u is opgebroken. Wie op Jezus vertrouwt is nu al de hemelrijk. We hadden een fijne middag met elkaar. Na een mooi lied van Joh. de Heer zijn we huiswaarts gegaan. U bent weer van harte welkom, D.V. op dinsdag 10 oktober van 14.30-16.30 uur. De koffie staat klaar!
Ans van der Harst

 
strijktafel strijktafel

‘De Strijktafel’
Dinsdag 17 oktober hebben wij weer ‘De Strijktafel’. Voor wie het nog niet weet: onder deze naam ‘De Strijktafel’ komen wij op dinsdagmorgen bij elkaar om samen te praten over wat er op dat moment speelt. Dat kan een onderwerp zijn uit de actualiteit of iets wat één van de deelnemers heeft meegemaakt: een positieve of negatieve ervaring.
Ook theologische onderwerpen kunnen langskomen, maar het blijft altijd luchtig en laagdrempelig. Tijdens deze bijeenkomsten geen Bijbelstudies, maar delen wat er leeft onder elkaar. U bent van harte welkom om (weer) deel te nemen aan deze gesprekken en neem gerust bekenden mee. En tijdens de koffiepauze (ca. 10.30 uur) wordt er altijd iets lekkers geserveerd. Wij verwelkomen u graag en neem gerust iemand mee! De volgende bijeenkomst is op dinsdag 24 oktober.

Groothuisbezoek 2017
Evenals voorgaande jaren worden ook dit jaar weer een aantal bijeenkomsten georganiseerd onder het kopje ‘groothuisbezoek’. Het zijn gezamenlijke gespreksbijeenkomsten van gemeenteleden van de Develhof, de Open Hof Gemeente en de Lindtse Gemeente. Thema dit jaar is de beleving van het Heilig Avondmaal. Dit thema is door de synode aangereikt om het gesprek over het Heilig Avondmaal te stimuleren. Het is goed om met elkaar eens te spreken over hoe u persoonlijk het Heilig Avondmaal beleeft, wat u als goed en waardevol ervaart, maar ook wat u als minder plezierig of storend ervaart. Uw eigen beleving staat centraal. We hopen op een paar inspirerende, leerzame en sfeervolle bijeenkomsten.
Op maandag 9 oktober om 14.30 uur is de eerste bijeenkomst in de Develhof. De tweede volgt twee weken later, op dinsdag 24 oktober om 20.00 uur in de Lindtse Kerk. In principe wordt op beide bijeenkomsten hetzelfde besproken. Het is een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. We hopen dan ook op een goede opkomst. In de beide kerken, Develhof en Lindtse Kerk wordt meer informatie uitgedeeld met daarbij ook de manier waarop u zich kunt aanmelden. Ook zonder deze papieren kunt u zich opgeven bij de predikanten, via email naar mw. Tine de Kievit-van Halm ( of via een briefje in de brievenbus van de Develhof of de Lindtse Kerk.
Ds. Eric Matser

 
Rondreis Israel Rondreis Israel

Rondreis Israël VAN MAANDAG 7 T/M WOENSDAG 16 mei 2018
Deze complete en unieke reis brengt u naar het noorden van het bijbelse land, Jeruzalem en naar de prachtige omgeving van de Dode Zee! De Bijbel gaat mee en zal dienen als reisgids. Naast de vele bekende plaatsen leren we ook de natuur en de kleurrijke bevolking van Israël kennen. We reizen vanuit het groene Galilea de poorten van Jeruzalem binnen en brengen een dag door in het imposante gebied van de Dode Zee. Een prachtige rondreis door het land van Melk en Honing!
Er is nog plaats! (Inmiddels 18 inschrijvingen).
Op maandag 9 oktober bent u van harte welkom op de informatieavond in een van de zalen in de Bethelkerk, aanvang 20.00 uur. Ook de deelnemers die zich al hebben opgegeven. De prijs van deze complete en geheel verzorgde reis zal ongeveer € 1.750,- per persoon bedragen op basis van een tweepersoonskamer, vol pension en een directe vlucht. Bent u geïnteresseerd in deze bijzondere reis? Kom dan naar de informatieavond of neem contact op met mij.
Leo Vroegindeweij 06 22 45 73 65 of 681 26 23, email:

 
Groothuisbezoek Groothuisbezoek

Groothuisbezoek 2017
Evenals voorgaande jaren worden ook dit jaar weer een aantal bijeenkomsten georganiseerd onder het kopje ‘groothuisbezoek’. Het zijn gezamenlijke gespreksbijeenkomsten van gemeenteleden van de Develhof, de Open Hof Gemeente en de Lindtse Kerk. Thema dit jaar is de beleving van het Heilig Avondmaal. Dit thema is door de synode aangereikt om het gesprek over het Heilig Avondmaal te stimuleren. Het is goed om met elkaar eens te spreken over hoe u persoonlijk het Heilig Avondmaal beleeft, wat u als goed en waardevol ervaart, maar ook wat u als minder plezierig of storend ervaart. Uw eigen beleving staat centraal. We hopen op een paar inspirerende, leerzame en sfeervolle bijeenkomsten.
Op maandag 9 oktober om 14.30 uur is de eerste bijeenkomst in de Develhof. De tweede volgt twee weken later, op dinsdag 24 oktober om 20.00 uur in de Lindtse Kerk. In principe wordt op beide bijeenkomsten hetzelfde besproken. Het is een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. We hopen dan ook op een goede opkomst. In de beide kerken, Develhof en Lindtse Kerk wordt meer informatie uitgedeeld met daarbij ook de manier waarop u zich kunt aanmelden. Ook zonder deze papieren kunt u zich opgeven bij de predikanten, via email naar mw. Tine de Kievit-van Halm ( of via een briefje in de brievenbus van de Develhof of de Lindtse Kerk.