Kerstattenties maken Kerstattenties maken
Al jaren werken De Hoeksteen, de Lindtse Hof en de Develhof samen in het uitkiezen van een kerstattentie. Die kerstattenties moeten worden ingepakt en van adresstickers voorzien. Dat doen we op dinsdag 7 december vanaf 10.00 uur in De Hoeksteen. Elk van de kerken heeft toegezegd vijf vrijwilligers te zoeken om dit inpakwerk te verzorgen. Als we met vijftien vrijwilligers zijn, moet iedereen zo’n dertig pakketjes samenstellen, dus dat moet lukken. Voor de Develhof kunt u zich aanmelden bij Wout Nugteren, tel. 610 03 07 of e-mail: wnugteren@xs4all.nl Wij vragen u een eigen schaar en plakbandroller mee te nemen. Bij voorbaat hartelijk dank.

Wout Nugteren
 
 
De Strijktafel De Strijktafel
Op 11 januari is de volgende Strijktafel (afhankelijk van de Corona maatregelen).

Voor wie het nog niet weet: onder deze naam ‘De Strijktafel’ komen wij op dinsdagmorgen bij elkaar om samen te praten over wat er op dat moment speelt. Dat kan een onderwerp zijn uit de actualiteit of iets wat één van de deelnemers heeft meegemaakt: een positieve of negatieve ervaring. Ook theologische onderwerpen kunnen langskomen, maar het blijft altijd luchtig en laagdrempelig. Tijdens deze bijeenkomsten geen bijbelstudies, maar delen wat er leeft onder elkaar.

U bent van harte welkom om (weer) deel te nemen aan deze gesprekken. En…tijdens de koffiepauze (ca. 10.30 uur) wordt er altijd iets lekkers geserveerd. Wij verwelkomen u graag en neem gerust bekenden mee!

Met vriendelijke groeten,

ds. Eric Matser

Voor data zie de agenda op deze site of onderstaande lijst:
 

Plaats: Develhof, Laan van Nederhoven 21 op de volgende dinsdagen:

  • 11 en 25 januari 2022
  • 8 februari 2022
  • 31 mei 2022
  • 14 en 28 juni 2022

Tijd: 10.00 tot 11.30 uur.

Begeleiding: ds. Eric Matser


 
 
Hulp voor de kerktuin gevraagd... Hulp voor de kerktuin gevraagd...

Na onze eerste oproep in het kerkblad van 18 juli en op deze site (zie hieronder) is de telefoon van onze coördinator, Henk Kaijim helaas geen enkele keer overgegaan. Ca. 1,5 uur per week op maandagmorgen moet toch wel op te brengen zijn voor onze kerk? Lekker buiten. Beweging, een goed gesprek tijdens de koffie en dito gevoel na afloop, zullen uw deel zijn!
Bel Henk a.u.b op, tel. 612 02 44.

N.B. Onze leeftijden zijn bij de kerkrentmeesters bekend.
 

Eerdere oproep:
Het heeft u vast als bezoeker of voorbijganger al eens verbaasd en zich daarbij afgevraagd wie de ‘HOF’ van onze Develhof  zo goed verzorgt? Heggen strak gesnoeid, vuurdoornblokken mooi vierkant, onkruid binnen de acceptatiegrens, in bloei staande violen in de vakken bewaterd, waterloten uit de bloesembomen, de hortensia’s en lauriervakken aan de achterzijde gesnoeid en in de zomer, als deze hun fraaie bloemen tonen, van water te voorzien. In de herfst worden de bladeren zoveel mogelijk verzameld met heel wat gezamenlijke inspanning enz. Allemaal te doen zonder specifieke tuinopleiding.

Dit wordt sinds jaar en dag vanaf 2002 op vaste vrijwillige basis op maandagochtend v.a. 09.30 uur gedurende hooguit 2 uurtjes, verzorgd door een GROENGROEP. Een aantal van onze gemeenteleden zijn er al oud mee geworden en nu in ruste of helaas niet meer onder ons. Naast het ‘handen uit de mouwen’ hebben we aan de koffietafel interessante ontmoetingen, gesprekken, een lach en een traan.

Onze zorg van nu is echter dat de continuïteit van deze sociale groep onder druk staat. Kan de Groep blijven bestaan? De leeftijden van de blijvers lopen inmiddels al aardig naar die van de zeer sterken, belemmeringen dienen zich aan. Verheugend en verfrissend is wel dat het vrouwelijk element ook vertegenwoordigd is. Helaas moet er de laatste jaren altijd maar weer gesmeekt worden om iets in of voor de kerk te doen. Iedereen die benaderd wordt, heeft altijd wel zo zijn of haar reden klaar om niet in te haken.

Laat ons eens versteld staan als het u belieft? Het zal zeker bevallen. Dankbaar werk en het past in het bewegingsplan. Dank alvast voor elke navraag, aanmelding en toekomstige participatie.

Voor informatie / aanmelden:  Hendrik  Kaijim, tel. 612 02 44.

 
Wandelclub Develhof Wandelclub Develhof

Er wordt nog steeds gewandeld op woensdagavond van 19.00-20.00 uur vanaf de Develhof. Als u zelf gezellig mee wilt wandelen bent u van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Regent het dan gaat het wandelen niet door.

Willy Bakker
 
Vorming & Toerusting 2021/2022 Vorming & Toerusting 2021/2022
Het programma 2021/2022 van de taakgroep 'Vorming en Toerusting' is beschikbaar! Het programmaboekje is op de startzondag 5 september aan iedereen die aanwezig kon zijn in de kerk aangeboden. Maar ook op de site van Vorming & Toerusting vind u alle benodigde informatie.

Klik op het V&T logo om naar het programma te gaan op de 'Vorming en Toerusting' site.
 

Corona

In verband met de door de overheid getroffen maatregelen betreffende het besmettingsgevaar en de afstand van 1,5 m. zal een beperkt aantal mensen de avonden kunnen bijwonen. Mogelijk zullen er ook avonden niet doorgaan. Kijkt u vooraf op de website van Vorming & Toerusting of geef u van tevoren op.

Wij hopen dat wij u bij een of meer bijeenkomsten mogen ontmoeten.

De leden van de taakgroep

 
Open Burcht Open Burcht
Vanwege de genomen maatregelen in verband met het coronavirus kan de ‘Open Burcht’ voorlopig niet doorgaan.

Willemien Branger