di 3 november 2020

V&T - Single in de kerk

Locatie: 
 Bethelkerk
Tijdstip: 
 20:00  - 21:30

Inleiders: Marian Slagman & ds. Steven Kafoe

Maximaal 10 deelnemers

Ik leef alleen, ik heet dus single en dat bevalt me. Meestal. Vaak. Soms. - Hanneke Groenteman.

Aan de hand van het boek Single in de kerk van Aukelien van Abbema willen we 6 avonden een gesprek voeren over single zijn in de kerk. Het boek is geen handleiding naar het vinden van een christelijke partner, maar een eigentijds verhaal over hoe je als christen het single-zijn in je leven en in de kerk vorm kunt geven. De maatschappij, en ook de kerk, is vooral op gezinnen gericht. Hierin kom je als single van alles tegen. Hoe ga je om met ongevraagd kwetsend advies? Hoe ga je om met georganiseerde gezinsactiviteiten? Hoe vul jij jouw zingevingsbehoeften in?

In het boek beschrijft Aukelien dat, door specifiek over dit onderwerp in gesprek te gaan, we woorden kunnen geven aan onze vragen en ons gevoel. Met die woorden kunnen wij, ondanks - of juist dóór - ons single-zijn groeien als mens en als christen.

We volgen als leidraad voor de gesprekken de hoofdstukken uit het boek

Voor verdere info en aanmelden zie de website van Vorming & Toerusting

Corona

In verband met de door de overheid getroffen maatregelen betreffende het besmettingsgevaar en de afstand van 1,5 m. zal een beperkt aantal mensen de activiteiten kunnen bijwonen. Mogelijk zullen er ook activiteiten niet doorgaan. Kijkt u vooraf op de website van Vorming & Toerusting en indien nodig geef u van tevoren op.


 

terug