nacht van de zeven opdrachten nacht van de zeven opdrachten

Na jarenlange afwezigheid is hij er dit jaar weer, De Nacht van de Zeven Opdrachten op 23 maart as.;  jongeren tussen de 11 en 19 jaar gaan het avontuur aan en moeten op een donkere vrijdagavond een lange tocht lopen vol met opdrachten, 7 om precies te zijn. Wie de opdrachten als beste uitvoert, scoort eeuwige roem voor een jaar.  De opdrachten zijn heel verschillend en hebben niet alleen met teamwork, creativiteit en sportiviteit te maken, maar ook met ons Geloof en de Kerk. 
 Een tijdje geleden zijn een aantal contactpersonen van de Bethelkerk, Oude Kerk, Hoeksteen, Develhof en Lindtse Kerk benaderd om mee te doen aan deze unieke en fantastische avond. De Nacht van de Zeven Opdrachten wordt georganiseerd op vrijdagavond 23 maart door de leiding van de Tienerbrugdienst Develhof / Lindtse Kerk. Aan deze avond zullen - volgens voorzichtige berekeningen - zo'n 70 jongeren mee doen.
We zoeken voor deze avond een aantal vrijwilligers die mee willen helpen om deze avond tot een succes te maken. Zo zoeken we chauffeurs die de jongeren willen weg brengen haar het vertrekpunt vanwaar zij terug lopen naar de Develhof, voor dit jaar onze thuisbasis van De Nacht van de Zeven Opdrachten. Verder zoeken we gemeenteleden die bij één van de 7 opdrachten willen staan en zoeken we vrijwilligers voor allerlei hand- en spandiensten. 
Wilt u of jij mee helpen met deze avond? Of wil je meer informatie over deze te gekke avond? Stuur dan even een mailtje naar ondergetekende.
 
namens de organisatie, Peter van Beelen
 

 
40 dagentijd 40 dagentijd

40-dagentijd in de kindernevendienst:
Ik zorg voor jou
Ook dit jaar doen we met de kinderen een project. Het thema is dit jaar: ‘Ik zorg voor jou’. In de 40-dagentijd lezen we verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Hij maakt op die weg moeilijke dingen mee. Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, hij weet dat mensen hem naar het leven staan. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem. Vanuit die hemelse zorg laat Jezus ook zien hoe mensen voor elkaar kunnen zorgen. Met de kinderen ontdekken we in deze periode dat je op veel manieren voor iemand kunt zorgen. Iedere week zullen we met de kinderen een kaart sturen naar iemand in de gemeente die wel wat steun kan gebruiken. De kaart sluit aan bij het verhaal dat de kinderen gehoord en besproken hebben in de kindernevendienst. De projectverbeelding is een poster van een grote bloem, als teken van het nieuwe leven van Pasen. Op de bloemblaadjes worden in de loop van de 40-dagentijd de verhalen geplakt, die we in de kindernevendienst gaan horen.
We kijken uit naar een fijn paasproject met elkaar en hopen veel kinderen met hun ouders te mogen begroeten.
Marco Fontijn en Eveline Roosendaal
 

 
Belijdeniscathechisatie Belijdeniscathechisatie

Belijdeniscatechisatie
Op dinsdag 3 oktober om 20.00 uur gaan we weer van start met belijdeniscatechisatie. De zes deelnemers van vorig seizoen hebben zich al weer aangemeld. Maar als er anderen zijn die het fijn zouden vinden om (belijdenis)catechisatie bij mij te volgen dan zijn ze ook van harte welkom. Je kunt gewoon instappen en meedoen ook als je in het vorige seizoen er niet bij was. Als je deelname overweegt, laat het mij dan weten.
Ds. Eric Matser

 
Kindernevendienst Kindernevendienst

Iedere Zondag is er kindernevendienst tijdens de kerkdienst

 
Tienerbrugdienst Tienerbrugdienst

Ben je tussen de 12 en 16 jaar?
En wil je…
….met leeftijdsgenoten praten over vriendschap,
    over bidden,over geld, over geluk, over ..…?
… met anderen kijken naar films?
… met elkaar een spel doen?
… samen af en toe iets sportiefs doen?

Kom dan naar de TIENERBRUGDIENST

Iedere tweede zondagochtend van de maand in de
Lindtsekerk of de Develhof, kijk in het kerkblad of de agenda.

Je bent van harte welkom!

Namens de leiding
Matthijs van Joolingen

De leiding bestaat verder uit
Leanne van Nes,
Nicolette Vlaming en
Arco Tempelaar